Kövess a Facebook-on is!

ZELLERES BURGONYA FŐZELÉK CHILIS FASÍRTTAL

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

Főzelék
70 dkg burgonya
50 dkg zellergumó
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
só, bors
1 babérlevél
fél citrom leve
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem

Fasírt
50 dkg darált sertéshús
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
só, bors
2-3 friss apróra vágott chili

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és zellert, felöntjük annyi vízzel, hogy a háromnegyedééig érjen.
Sózzuk hozzáadjuk a babérlevelet, puhára pároljuk a zöldségeket. Kivesszük a felét. A kivett részt botmixerrel leturmixoljuk, majd visszakeverjük a főzelékhez, ezzel sűrítjük. Borsozzuk, citrom levével savanyítjuk, hozzákeverjük a tejfölt, összemelegítjük.
A fasírthoz a fokhagymát lereszeljük. A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, golyókat formázunk a masszából. Kevés olajban serpenyőben megsütjük.

(A főzelékbe tehetünk kevés kelkáposzta levet is, illetve díszítésnél is használjuk apróra vágott friss káposztát.)




Forrás: NőkLapja Konyha 2015. novemberi szám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése