HOZZÁVALÓK (3-4 személyre):
500 g gomba (csiperke)
200 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 csipet só
1 nagy késhegynyi őrölt fehérbors
100 ml tejszín
1 evőkanál krémsajt
kakukkfű ízlés szerint
A gombákat alaposan megmossuk, közepes méretűre felkockázzuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk. Ezután következik a gomba. Picit összepirítjuk a hagymával (egy kevés gombát hagyjunk meg, ezt külön serpenyőbe pirítsuk le, ezzel díszítjük a levest), majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje a gombát. Só, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és puhára főzzük. Ha elég puha a gomba, összeturmixoljuk, miközben hozzáadagoljuk a tejszínt és a krémsajtot. Nem baj, ha picit darabos marad, nem kell teljesen krémesre turmixolni. Visszatesszük a tűzre, egyszer felforraljuk és kész. Ha kell fűszerezzük, illetve tejjel lehet hígítani, ha túl sűrű lett. A korábban lepirított gombával és petrezselyemmel tálaljuk.
Alaprecept az ApróSéf-en találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése