Kövess a Facebook-on is!

BORS - az élet-sava borsa

Végre sikerült ellátogatni a Bors GasztroBárba. Régebben olvastam róla, nagyon jó kritikákat kapott a levesbár, majd egy jó ideje nem igazán találkoztam a nevével. Kezdtem gyanakodni, hogy esetleg bezártak, de mai látogatás alkalmával örömmel tapasztaltam, hogy a hely nagyon is nyitva van. Kígyózó sor, rengeteg külföldi, finom illatok, kedves és gyors kiszolgálás. Nem kell ide hírverés, megy az üzlet, ahogy kell. És ez nem véletlen! Az illatok után az ízek is csodalatosak voltak.

Kiszolgálás: A srácok nagyon kedvesek, segítőkészek az újonnan érkező, étlapon kissé nehezen eligazodó vendékkel szemben, mint én :) Még egy keresztnevet is kérnek, bár szigorúan a rendelés miatt, ugyanis pár percet várni kell a levesre és a szendvicsre, de ha elkészült a menü, egy hangos kiáltással szólítanak és már lehet is falatozni bent (ha van épp hely - kicsi az üzlet nagyon), vagy kint az utcán sétálva, esetleg a járdaszegélyen ülve. Meg van a hangulata :)

Étlap: Ezen a téren nekem kicsit zavaros volt a dolog. A napi levesek azok rendben vannak, a kasszával szemben van egy tábla, amire krétával írják az aktuális levesek listáját, ha valami elfogy, letörlik, jön az új. Ez így rendben van. Van viszont egy félig fix étlap (tábla), ahol már kicsit elvesztem a grill baguette-k terén, de ez lehet csak nekem okozott gondot. Kicsit zsúfoltnak találtam a táblát, számomra nem logikus, magasan is van. Ha már a kasszánál állok, akkor szinte esélytelen rendesen rálátni, de mondom ez egyéni probléma és hanyagolható. Ha valaki rendszeresen jár a helyre - a vendégkönyvben olvasottak alapján sokan vannak ezzel így - akkor már úgy is zsigerből tudják mit kérnek.



Kóstolás: Térjünk rá a lényegre, leves és baguette!
Szarvasgombás parajkrém pirított baconnel. Nehéz szavakba önteni. Szuper! Könnyed parajfőzelék jellege van, csodálatos zöld színe. Hiába volt meleg, még ilyen nyári időben is frissítő. Nem sajnálták a belevalót, masszív adag. Kis menüben fél baguette jár hozzá, ami így együtt bőven elég. Tökéletes ebéd, vagy vacsora.


A baguette a French Lady névre hallgatott és a következőket tartalmazta: málnás hagymalekvár (ez valami csoda), sült csirkemell, edami sajt. Az egész úgy ahogy van finom. Kerek, minden íz a helyén. A csirke néhol kicsit fűszeres volt, de az a lekvár, valami eszméletlenül finom. Már a szendvics illata élmény, az édes málna a hagymával, nem tudok betelni vele, tényleg pompás. Mééég! Próbáljátok ki, mindenképp!


Nápolyi malacraguleves. Meglepő élmény volt, mert a ragulevesről az embernek általában a tárkonyos pulykaragu ugrik be, na az el lehet felejteni. Itt valami más történt! Egy krémes, zöldséges leves, megfelelő hús-zöldség aránnyal, nagy jó fűszerezéssel. Tökéletes.


Röviden, le a kalappal a hely előtt! Csodás ételek, gyors és kedves kiszolgálás, kedvező ár, változatos étlap, szuper designe, jó helyen. Minden együtt van! Köszönjük, hamarosan újra benézünk!

ELÉRHETŐSÉGEK
Bors GasztroBár
1075 Budapest, Kazinczy utca 10.
Weboldal
Facebook
Nyitva tartás
H-V 11:30-21:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése