Kövess a Facebook-on is!

TABULÉ MÁSKÉPP

A tabulé alapvetően egy petrezselyem saláta, van benne bulgur, de a főszerepet a petrezselyem kapja. Sajnos nem mindig sikerül elegendő mennyiségű friss zöldet beszerezni, ezért picit alakítottam a recepten, így már nem is igazi tabulé, de attól még érdemes kipróbálni, mert nagyon finom köret például húsok mellé, de magában is fogyasztható. :)

HOZZÁVALÓK (2 főre)
1 nagy csokor petrezselyem
marék bulgur
1-2 paradicsom
10-15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, chili, citromlé, olívaolaj

A bulgur forrásban lévő sós vízbe 10-15 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, félretesszük. A gombát és hagymát apró kockázzuk, olívaolajon néhány perc alatt megpároljuk, majd megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. A petrezselymet apróra vágjuk és a paradicsomot is felkockázzuk. Fontos, hogy mindent nagyon apróra vágjuk.
Ha a főzéssel, pirítással, aprítással végeztünk, nincs más dolgunk, mint összeforgatni minden hozzávalót, és kevés citromlével, olívaolajjal ízesítjük. Ha bírjuk a csípőset, akkor chili pehellyel hintsük meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése