Kövess a Facebook-on is!

KRÉMES, BURGONYÁS, SÜTŐTÖKLEVES

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Egy nagyméretű tepsibe összeforgatunk 2 evőkanál extraszűz olívaolaja fél kiló kockára vágott krumplit, 1 kg tisztított, kockára vágott sütőtökökkel. Hozzáadunk még 1 kis fej kockázott vöröshagymát, majd sózzunk, borsozzuk. Egy rétegben elrendezzük, és kb. 30 percig sütjük, míg a krumpli és a sütőtök is omlósan puhára sül.
A sütőtököt, krumplit, hagymát egy közepes méretű lábosba szórjuk, felöntjük kb. 1 liter csirkealaplével, hozzáadunk egy csipetnyi őrölt köményt, és egy csipetnyi őrölt koriandermagot. Közepesen erős lángon felforraljuk. Egy botturmixszal krémesre turmixoljuk, nem baj ha egészben marad néhány krumpli, így rusztikusabb jellege lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése