HOZZÁVALÓK:
Töltelék
- 2 evőkanál étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g gomba
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 300 g sertés darált hús
- 1 ek mustár
- 3 csipet kakukkfű
- 1 tk pirospaprika (őrölt)
Öntet
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Tészta
- 8 db réteslap (hűtött)
ELKÉSZÍTÉS:
- A hagymát apróra a vágjuk. Először egy serpenyőben, kevés olajon a vöröshagymát pirítjuk , amjd hozzáadjuk a fokhagymát is és még pár percig pirítjuk, vigyázva, nehogy megégjen a fokhagyma.
- A kisebb gombákat negyedeljük, a nagyobbakat kisebb darabokra vágjuk.
- Hozzáadjuk a hagymához. Kb. 5-7 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- A gombás hagymához adjuk a darált húst és fehéredésig sütjük.
- Végül hozzáadjuk a mustárt, pirospaprikát és a kakukkfüvet. Jól elkeverjük, ezzel kész a töltelék.
- Két réteslapot összerakunk és a töltelék egynegyedét a szélére halmozzuk egy sávba, majd feltekerjük a réteslapot. Így járunk el a következő három résszel is.
- Majd a közepénél kezdve feltekerjük a réteslapokat, csigavonalban egymás mellé helyezzük egy tűzálló edénybe,
- Egy tálban összekeverjük a tojást, tejfölt, sót, borsot.
- Az egészet a feltekert rétesre öntjük, és 190 C-on kb. 30-35 percig sütjük.
- Felszeletelve tálaljuk.
A receptet forrása: ApróSéf - itt fázis képeket is találtok.
Jó főzést!
Főbb alapanyagok
Csiga az edényben, öntet készülőben.
Kész!
Tálalás.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése