Kövess a Facebook-on is!

GOMBÁS-HÚSOS BUREK

A burek egy csodás étel. Ha még nem ettetek, akkor irány az első Mlinar pékség, ott több ízben is megkóstolhatjátok, és ha ízlik, akkor lehet készíteni otthon is :) Mi a burek?

HOZZÁVALÓK:

Töltelék

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g gomba
  • 2 csipet só
  • 2 csipet bors
  • 300 g sertés darált hús
  • 1 ek mustár
  • 3 csipet kakukkfű
  • 1 tk pirospaprika (őrölt)


Öntet

  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors


Tészta

  • 8 db réteslap (hűtött)


ELKÉSZÍTÉS:

  1. A hagymát apróra a vágjuk. Először egy serpenyőben, kevés olajon a vöröshagymát pirítjuk , amjd hozzáadjuk a fokhagymát is és még pár percig pirítjuk, vigyázva, nehogy megégjen a fokhagyma.
  2. A kisebb gombákat negyedeljük, a nagyobbakat kisebb darabokra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a hagymához. Kb. 5-7 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  4. A gombás hagymához adjuk a darált húst és fehéredésig sütjük.
  5. Végül hozzáadjuk a mustárt, pirospaprikát és a kakukkfüvet. Jól elkeverjük, ezzel kész a töltelék.
  6. Két réteslapot összerakunk és a töltelék egynegyedét a szélére halmozzuk egy sávba, majd feltekerjük a réteslapot. Így járunk el a következő három résszel is.
  7. Majd a közepénél kezdve feltekerjük a réteslapokat, csigavonalban egymás mellé helyezzük egy tűzálló edénybe,
  8. Egy tálban összekeverjük a tojást, tejfölt, sót, borsot.
  9. Az egészet a feltekert rétesre öntjük, és 190 C-on kb. 30-35 percig sütjük.
  10. Felszeletelve tálaljuk.
A receptet forrása: ApróSéf - itt fázis képeket is találtok.

Jó főzést!

 Főbb alapanyagok

 Csiga az edényben, öntet készülőben.

 Kész!

 Tálalás.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése